Boete voor Sterrebosch gaat in rook op

21-08-2018

Geert Sanders jr. is een bevlogen Wijchense horecaondernemer die met zijn tijd meegaat. Het gehele jaar door organiseert hij allerhande festiviteiten die zeer goed worden bezocht. Bij die festiviteiten laat Geert een hoge, transparante overkapping over zijn terras plaatsen. Die beschermt het feestende publiek voor een plensbui, maar het geeft het terras ook meer karakter wat de sfeer alleen maar ten goede komt.

Publiek blij, Geert Sanders blij, iedereen blij, zou je denken. Maar dat was buiten de inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gerekend. Bij een controle werd vastgesteld dat op het terras gerookt werd en dat het personeel daar niet tegen optrad. Maar er geldt toch geen rookverbod op een terras? Nee, maar de NVWA vond dat géén sprake was van een terras maar van een aparte horeca-inrichting. Dat leidde tot een boete voor Sterrebosch van € 600,= wegens overtreding van de Tabakswet.

Geert was niet meer blij en hij stapte naar ALEX advocaten. Niet vanwege de hoogte van de boete voor Sterrebosch, maar omdat hij vreesde dat het prachtige concept van het overkapte terras in rook zou opgaan, om maar eens in de terminologie van de Tabakswet te blijven.

Naar de rechtbank

Onze collega’s Robin Link en Pieter van Goor hebben de zaak van Geert Sanders voor de rechtbank bepleit. En met succes. Volgens de rechtbank is er inderdaad geen sprake van een aparte horeca-inrichting, maar van een overdekt terras waar geen rookverbod geldt. Degenen die in de juridische discussie geïnteresseerd zijn kunnen de uitspraak hier nalezen. Voor vragen kunt u contact opnemen met ALEX Advocaten via 088 410 44 11 of info@alexadvocaten.nl.

Een mooie opsteker voor Geert Sanders, maar ook voor Robin Link die vrijdag 31 augustus 2018 door de rechtbank Gelderland als advocaat is beëdigd. Hij zal samen met Frank Janzing, die zal optreden als zijn patroon, zich gaan toeleggen op de sanctierechtpraktijk.

ALEX advocaten ondersteunt overigens het streven naar een rookvrije samenleving.

« Terug