Meeloopdag VWO-scholiere

15-11-2019

Mijn naam is Imke en ik doe dit jaar examen voor mijn VWO-diploma. Hierna wil ik waarschijnlijk de studie rechten gaan doen en daarom wilde ik graag een keer meelopen in het werkveld. Op woensdag 6 november heb ik een middag meegelopen met Linda Jacobs. Zij is werkzaam als advocate bij Alex Advocaten in Wijchen.

Linda heeft mij meegenomen naar een zitting in Den Bosch. Ik begon de dag met het inlezen over de zaak. Dit betrof een incassozaak, waarbij de ene partij niet alle betalingstermijnen daadwerkelijk betaald had aan de andere partij. Hierbij werd er gekeken naar de afspraken die zijn gemaakt met betrekking tot de betalingstermijnen en ook was er onenigheid over of de rente en buitengerechtelijke kosten in rekening gebracht mochten worden.

Ik vond het leuk om te zien wat er allemaal in het papierwerk moet staan van een advocaat, wanneer hij/zij een zaak voorbereid. Ook het bijwonen van de zitting was super interessant. Wat me opviel, was dat Linda veel contact had met haar cliënt en daarnaast ook moest overleggen met de tegenpartij om de zaak beschaafd op te lossen. Om veel met mensen te werken spreekt mij heel erg aan als ik denk aan rechten in de praktijk. Daarnaast heb ik veel vragen kunnen stellen over de studie, verschillende soorten recht en de baan als advocaat.

Linda, super bedankt voor de leuke ervaring en de tijd die je voor mij had!

« Terug