Nationale Klimaatweek 2022

26-10-2022

Op 31 oktober tot 6 november 2022 is het “de Nationale Klimaatweek”, een campagne die wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In deze week staat energiebesparing centraal:

Veel Nederlanders zijn al goed bezig en besparen energie. Dit is het moment om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te besparen. Veel overheden, bedrijven en huishoudens helpen al mee en leven steeds duurzamer. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Het doel van de Nationale Klimaatweek is nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.

Omdat in de praktijk van Caren Schipperus (omgevingsrecht, energietransitie) oplossingen voor het bestrijden van de klimaatverandering een steeds grotere rol spelen, heeft zij zich aangemeld als “Klimaatburgemeester van Wijchen”. Zij is niet alleen in haar werk, maar ook persoonlijk gedreven om haar steentje bij te dragen aan het halen van de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs (2015). Als Klimaatburgemeester vraagt zij de hele week extra aandacht voor het klimaat.

Tijdens de klimaatweek worden dagelijks korte blogs gedeeld op LinkedIn en Facebook die betrekking hebben op energiebesparing.

De klimaatweek begint met het hijsen va de klimaatvlag op 31 oktober om 10 uur bij de gemeente Wijchen. Op woensdag 2 november om 19:30 uur organiseert Caren (in samenwerking met de gemeente Wijchen) een bijeenkomst in het Kasteel van Wijchen waarin zij haar klimaatverhaal deelt met Wijchenaren en hen hoopt te inspireren om meer energie te besparen. Komt u ook? Iedereen is welkom. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het zou mooi zijn als het verhaal uitmondt in een goed gesprek tussen de aanwezige Wijchenaren, zodat iedereen die avond geïnspireerd en energiek het Kasteel verlaat.

« Terug