ALEX advocaten zoekt versterking!

Hoe zou het zijn als jij – ondernemende advocaat – de mogelijkheid zou hebben om samen met andere ambitieuze advocaten, jouw carrière een boost te geven?

Werk je momenteel als éénpitter en wil je krachten bundelen? Ben je gevorderd medewerker met ambities, maar past het niet bij je om die te verwezenlijken bij het kantoor waar je nu werkt? Dan is dit je kans!

Wijchen…

Midden in het gezellige centrum van Wijchen heb je de kans om bij ALEX advocaten je praktijk op het gebied van ondernemingsrecht, sanctierecht, vastgoedrecht of omgevingsrecht voort te zetten óf op te bouwen, afhankelijk van waar je nu staat in je carrière.

Wij zoeken

Een gedreven en energieke collega om mee te bouwen aan ons nieuwe kantoor, bijvoorbeeld:

  • Ervaren advocaat ondernemingsrecht die nog geen eigen praktijk heeft, maar die wel wil opzetten (met faciliteiten);
  • Ervaren advocaat ondernemingsrecht met een eigen praktijk;
  • Ervaren advocaat omgevingsrecht / vastgoedrecht met een eigen praktijk;
  • Ervaren advocaat bouwrecht met eigen praktijk.

Onze praktijk

We voeren een gespecialiseerde praktijk, gericht op ondernemingen, ontwikkelaars, bouwbedrijven, vastgoedeigenaren, beleggers en particulieren. Vanuit de arbeidsrechtpraktijk werken we soms ook voor de (semi)overheid. We zijn een commercieel kantoor, maar bedienen cliënten óók op basis van gefinancierde rechtsbijstand, omdat we vinden dat rechtshulp verlenen net zoiets is als medische zorg. Daar hebben mensen recht op. Wij voorzien daarin.

… en Amsterdam!

Voor ons is Wijchen een comfortabele basis om van daaruit de regio te veroveren, maar onze cliënten zijn gevestigd door heel Nederland. We hebben een nevenvestiging (bezoekadres) in Amsterdam bij RS Finance, met de potentie om uit te groeien tot een hub voor onze dienstverlening in de Randstad.

Ambities

We willen groeien naar een kantoor met 6-8 advocaten en juristen, waarmee we op enkele rechtsgebieden c.q. voor enkele branches en cliëntgroepen de diepte in kunnen gaan. Het team is recent versterkt met Robin Link, juridisch medewerker (studeert voorjaar 2018 af) en met Kelly Weijdt (juridisch medewerker). Op 1 maart 2018 start Linda Jacobs in de arbeidsrechtpraktijk. Dit team biedt een instromend partner een goede basis voor collegiale samenwerking en ondersteuning in de praktijk. We hebben niets met “overhead” en “interne circulaires”, maar alles met procesmatig werken (Kelly heeft als project het optimaliseren en standaardiseren van de processen) en kwaliteit boven kwantiteit. Wij houden van hard werken, maar vinden een privé leven daarnaast ook erg belangrijk.

Backoffice en ICT

We hebben een degelijke backoffice met ervaren secretaresses die we (deels) opleiden tot praktijkassistentes met (meer) inhoudelijke kennis van de rechtsgebieden. Onze digitale werkomgeving wordt gefaciliteerd door Proxsys. We kunnen altijd en overal werken, omdat onze bestanden in een (veilige, Nederlandse) cloud staan en we werken met de nieuwste hardware. Onze dossiers zijn volledig digitaal. We printen slechts wat nodig is. We maken gebruik van LegalSense en Twinfield voor onze dossierbeheer, urenregistratie en administratie. We werken verder met de laatste versie van Windows, met Office en Mail2Folder.

Voor wie interesse heeft in één van bovenstaande functies geldt dat we de zowel technisch als qua kapitaal faciliteiten beschikbaar hebben om voor een ondernemende advocaat een vliegende start mede mogelijk te maken.

Maatschappelijk betrokken

Doordat we in het centrum van Wijchen gevestigd zijn, voelen wij ons betrokken bij de lokale gemeenschap. We zijn actief in maatschappelijke bestuursfuncties en de gemeenschap kan vaak een beroep op ons doen, voor een sponsorbijdrage of “even meedenken” zonder dat daar meteen een rekening voor verstuurd wordt. We investeren veel tijd in het opbouwen van relaties vanuit een diepe overtuiging dat we daar op de lange termijn allemaal baat bij hebben.

Rechtsvorm

We drijven de advocatenpraktijk vanuit de onderneming ALEX advocaten BV met 2 aandeelhouders, met een deels op een kosten, deels op een winstmaatschap gebaseerde financiële structuur. De facilitaire en personele zaken zijn ondergebracht bij Kasteellaan 28 Wijchen Facilitair BV. De facilitaire dienstverlening is niet alleen ten behoeve van ALEX advocaten, maar ook ten behoeve van Gerrits Advocatuur, de eenmanszaak van Maurice Gerrits, familierecht advocaat. Hij is ook op Kasteellaan 28 gevestigd.

Kom je koffie drinken?

Ons plan voor de toekomt laat zich niet op één webpagina beschrijven. Bij een kop goede koffie, vertellen we je daar graag over.

Bel of mail met Caren voor meer informatie op 06-13311453 of schipperus@alexadvocaten.nl. Natuurlijk behandelen we ieder contact vertrouwelijk.

×