Lisa Smits – stage

14-02-2020

Mijn naam is Lisa Smits en ik studeer aan de HAN in Nijmegen. Momenteel zit ik in het 3e jaar van de opleiding HBO-Rechten. In het tweede semester van dit jaar moeten wij vanuit onze opleiding stage lopen en ik heb gekozen om stage te lopen bij ALEX advocaten.

Stage

Mijn eerste twee stageweken zitten er alweer op en ik kan zeggen dat mij zeer goed bevalt. De afgelopen dagen heb ik kennis gemaakt met het werken in de praktijk en hier heb ik al veel van geleerd. Tijdens de eerste dag kreeg ik veel uitleg over hoe alles in z’n werk gaat en de tweede dag mocht ik al gelijk mee naar een bespreking. Het was zeer waardevol en leerzaam om tijdens de eerste dagen van mijn stage al contact te hebben met cliënten.

Mijn collega’s

Verder heb ik natuurlijk mijn collega’s leren kennen en ik merkte gelijk dat er een fijne werksfeer hangt binnen dit kantoor. Naast hard werken, wordt er ook plezier gemaakt met elkaar en ik ben vrij om aan iedereen vragen te stellen.

Mijn werkzaamheden

Ik heb al veel verschillende werkzaamheden mogen doen zoals het schrijven van een verslag, het maken van een bezwaarschrift en het zoeken naar relevante jurisprudentie. Ik krijg dus de mogelijkheid om veel afwisselende werkzaamheden uit te voeren. Dit zorgt er voor mij voor dat ik een goed beeld krijg van wat het werken binnen de advocatuur inhoudt.

Kortom, heb ik zeer leerzame en interessante eerste stageweken achter de rug en ik kijk uit naar wat ik nog ga leren tijdens de rest van mijn stageperiode!

Lisa Smits

« Terug