Mr. B.E.J. (Britt) Loeffen

Doelstelling is altijd om mijn cliënt te ontzorgen en hem het vertrouwen te geven dat zijn zaak bij mij in goede handen is. Dit onder een laagdrempelige en “down-to-earth” benadering.

In 2006 ben ik rechten gaan studeren aan de Universiteit van Nijmegen. Na mijn afstuderen ben ik als juridisch medewerker begonnen bij een advocatenkantoor. In deze periode heb ik de advocatenpraktijk mogen afkijken en ervaren. Een leerzame periode welke uiteindelijk werd beloond met mijn beëdiging als advocaat.

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het adviseren en procederen. Dit eerst in een praktijk waarbij de focus lag op het hippisch recht. Later ben ik mij gaan specialiseren in het Ondernemingsrecht en het Contractenrecht. Met deze specialismen in mijn portefeuille maak ik onderdeel uit van het team van ALEX advocaten. De interactie met cliënten en de diversiteit in mijn dagelijkse werkzaamheden maken mij tot een toegewijd en gedreven advocaat.

Naast mijn werk en gezin, steek ik met plezier veel energie in sporten. Voetbal, tennis en krachttraining zijn favoriet. In sport heb ik eigenschappen als doorzettingsvermogen, leergierigheid en een opportunistische benadering eigen gemaakt. Eigenschappen waar ik ook in mijn werk de vruchten van pluk.

Als sporter en als advocaat zijn het aanbrengen van focus en het behalen van een optimaal resultaat voor mij belangrijk. Het winnen van een procedure spreekt daarbij het meest tot de verbeelding, maar ook het geven van een juridisch advies, opstellen van een contract of beoordelen van algemene voorwaarden behoren tot mijn werkzaamheden. Doelstelling is altijd om mijn cliënt te ontzorgen en hem het vertrouwen te geven dat zijn zaak bij mij in goede handen is. Dit onder een laagdrempelige en “down-to-earth” benadering.

Bijzondere niche die ik mij – naast het ondernemingsrecht en het contractenrecht – eigen heb gemaakt in de afgelopen jaren is het hippisch recht. Opgegroeid in een gezin waarin de paardenhouderij centraal stond, merkte ik al snel dat ik in mijn werk als advocaat veel ‘feeling’ had met de paardenwereld en het onderling begrip eenvoudig was

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht
  • Verbintenissenrecht

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op elk geregistreerd rechtsgebied.

« Terug