Contactgegevens
Telefoon: +31 88 4104411
E-mail: info@alexadvocaten.nl
Adres: Spoorstraat 43, 6602 AW Wijchen

Home » Over Alex » Mr. C.J. (Caren) Schipperus

Mr. C.J. (Caren) Schipperus.

ALEX advocaten - Caren-Schipperus-foto-4-1280x853

“De energie die ik haal uit de ‘klik’ met een cliënt is mijn persoonlijke drijfveer om er elke dag weer vol voor te gaan. Zeker als ik cliënten mag bijstaan die net als ik gedreven zijn om een bijdrage te leveren aan de duurzame economie. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de mens die tegenover mij zit en de branche waarin hij of zij actief is. Als advocaat treed ik kordaat op. Mijn aanpak is pragmatisch.”

Specialisatie

Ik ben gespecialiseerd in projectontwikkeling, zowel de omgevingsrechtelijke kant ervan (omgevingsplannen, vergunningen) als het contracteren (afspraken vastleggen, bijvoorbeeld met de overheid). Ik help industriële ondernemingen met hun omgevingsvergunningen. Ik leg mij daarnaast toe op publiek- en privaatrechtelijke kwesties die samenhangen met de energietransitie. Denk bijvoorbeeld aan een waterstoffabriek, zonneparken of de opslag van batterijen of energieopslag. Tot slot kun je mij benaderen voor bestuursrechtelijke handhavingsvraagstukken.

Bio

Mijn roots liggen in Rotterdam en Apeldoorn. Ik studeerde Public Relations Assistant op Schoevers en Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit. In april 2000 trad ik in dienst bij Poelmann van den Broek Advocaten N.V. en ben ik beëdigd als advocaat.

Van 2008 tot en met 2012 heb ik onder de naam Schipperus Advocatuur zelfstandig praktijk uitgeoefend in Wijchen. In 2012 ben ik gaan samenwerken in de maatschap Janzing Brink Schipperus advocaten | mediation (tot en met 2017). Vanaf 2018 heb ik mijn praktijk voorgezet binnen ALEX advocaten B.V., waarvan ik sinds 1 juli 2019 enig aandeelhouder en directeur ben.

In mijn vrije tijd beoefen ik jiu jitsu of ga ik graag de natuur in, het liefst samen met mijn gezin of vrienden. Wandelen, kamperen en bergsport zijn geliefde activiteiten om te ontspannen en weer op te laden.

Nevenfuncties

Ik heb verschillende (vrijwillige) bestuursfuncties vervuld in het maatschappelijk leven in Wijchen. Op dit moment is mijn enige nevenfunctie die van Klimaatburgemeester. Als Klimaatburgemeester houd ik bijvoorbeeld lezingen voor ondernemingen, organisaties en praat ik met burgers in Wijchen met als doel hen aan te moedigen meer en grotere stappen te zetten om bij te dragen aan het verminderen van CO2 emissies.

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Bestuursrecht (bestuursprocesrecht, Europeesrecht en handhavingsrecht)
  • Economisch ordeningsrecht (energierecht)
  • Omgevingsrecht (milieurecht, natuurbeschermingsrecht en ruimtelijk bestuursrecht)
  • Vastgoedrecht (erfdienstbaarheden en erfpacht)

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behandelen op elk geregistreerd rechtsgebied.

Rechtsgebieden

  • Omgevingsrecht
  • Energie- en klimaatrecht
  • Vastgoedrecht

Contact opnemen met Caren Schipperus

Naam
We reageren zo spoedig mogelijk, tijdens kantooruren.