Contactgegevens
Telefoon: +31 88 4104411
E-mail: info@alexadvocaten.nl
Adres: Spoorstraat 43, 6602 AW Wijchen

Home » Een advocaat, niet alleen voor conflicten

Een advocaat, niet alleen voor conflicten

Dit keer een blog van mijn hand niet over een juridisch inhoudelijk onderwerp, maar over mijn beroep als advocaat. Mensen denken vaak pas aan een advocaat als er een conflict is. In sommige gevallen is dat juist te laat en zit de echte toegevoegde waarde aan de voorkant: het voorkomen van hoge schadeclaims.

“Ik hoop jou nooit nodig te hebben”

Wanneer mij gevraagd wordt naar wat ik doe voor de kost en ik antwoord dat ik advocaat ben, is de reactie vaak: “oh, dan hoop ik jou nooit nodig te hebben”. Vanuit de publieke opinie en het beeld dat mensen hebben van een advocaat, begrijp ik deze reactie ergens wel. Een advocaat wordt immers vaak in verband gebracht met situaties waarin partijen ruzie maken en dat zijn natuurlijk geen fijne situaties.

Hoewel het optreden in conflictsituaties een belangrijk onderdeel is van mijn werk, doe ik veel meer dan dat. Sterker nog, ik speel vaak een belangrijke rol bij het voorkomen van geschillen.

Denk bijvoorbeeld aan het adviseren over de inrichting van de organisatie van uw bedrijf, het opstellen van een contract of algemene voorwaarden waarin de verhouding tussen u en uw klanten worden geregeld. Een ander voorbeeld is het begeleiden van (bouw)projecten waarbij verschillende partijen betrokken zijn. Met het juiste juridisch advies aan de voorkant kunt u vooraf alles goed regelen en geschillen aan de achterkant voorkomen.

Toegevoegde waarde

Wat mij opvalt is dat veel ondernemers pas overtuigd zijn van mijn toegevoegde waarde aan de voorkant wanneer zij een keer geconfronteerd zijn geweest met een schadeclaim. Deze groep begrijpt wat ik bedoel als ik vertel over de relevantie (en urgentie) van een goed juridisch advies vooraf in plaats van achteraf. En ja, een juridisch advies kost geld, maar deze kosten wegen niet op tegen de som geld die u kwijt bent als het fout gaat.

I love my lawyer

Als mensen dus zeggen dat zij hopen mij nooit nodig te hebben, antwoord ik dat zij mij juist daarom nu moeten inschakelen. Op voorhand samenwerken om conflicten (en hoge kosten) achteraf te voorkomen. Van “Ik hoop jou nooit nodig te hebben” naar “I love my lawyer”.

Laat u niet weerhouden door de kosten, want een eerste vrijblijvend gesprek met mij of een van mijn collega’s is kosteloos. Britt Loeffen

Contact opnemen

Naam
We reageren zo spoedig mogelijk, tijdens kantooruren.