Mr. C.J. (Caren) Schipperus

De energie die ik haal uit de ‘klik’ met een cliënt en de interactie bij de samenwerking aan een dossier is mijn persoonlijke drijfveer om er elke dag weer vol voor te gaan. Als ik opdracht krijg van een cliënt dan ervaar ik het vertrouwen dat daaruit spreekt als een groot en kostbaar goed. Als advocaat onderscheid ik me, doordat ik kordaat optreed en altijd een pragmatische aanpak kies. Ik ben erop gebrand mijn cliënten steeds maximaal te ontzorgen.

Na mijn VWO heb ik een jaar op Schoevers de opleiding Public Relations Assistant gedaan. Een leerzame tijd, waaraan ik met name mijn snelle typevaardigheid en schrijfstijl te danken heb. Vervolgens ben ik in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit rechten gaan studeren. Een verstandige studie volgens mijn vader en ik heb nooit spijt gehad van dat advies, alhoewel ik mijn hele studie heb afgevraagd wat ik er mee wilde doen. Tegen het einde van mijn studententijd maakte ik kennis met de advocatuur bij enkele grote kantoren in de Randstad en werkte ik in de bibliotheek van een ondernemend Rotterdams kantoor. Toen kreeg ik de smaak te pakken. Nog voor mijn afstuderen in 2000 had ik een baan in de advocatuur, bij een middelgroot kantoor in Nijmegen. In april van dat jaar werd ik beëdigd, waarna ik mij specialiseerde in Bestuursrecht, Ruimtelijke Ordeningsrecht, Bouwrecht, Vastgoedrecht en Onteigeningsrecht.

Van 2008 tot en met 2012 heb ik onder de naam Schipperus Advocatuur zelfstandig praktijk uitgeoefend in Wijchen. In 2012 heb ik mijn éénpittersbestaan beëindigd en ben ik gaan samenwerken in de maatschap Janzing Brink Schipperus advocaten | mediation (tot en met 2017). Vanaf 2018 heb ik mijn praktijk voorgezet binnen ALEX advocaten B.V., waarvan ik sinds 1 juli 2019 enig aandeelhouder en directeur ben.

Naast mijn werk heb ik altijd maatschappelijke functies vervuld. Ik was bestuurslid van MKB Wijchen en de Ondernemersvereniging Wijchen Centrum (waar ik samen met anderen gewerkt heb aan de totstandkoming van het Centrummanagement Wijchen). Van 2006 tot 2014 was ik bestuurslid van Stichting Kinderopvang de eerste stap, daarna bij MeerWelzijn Wijchen en tot juli 2022 bij Stichting Bibliotheek Wijchen.

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Bestuursrecht (bestuursprocesrecht en handhaving)
  • Vastgoedrecht (bouwrecht, koop, burenrecht, erfpacht)
  • Omgevingsrecht (milieurecht en ruimtelijke ordening)

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op elk geregistreerd rechtsgebied.

« Terug