Mr. F.E.J. (Frank) Janzing

Het juridisch metier is mij op het lijf geschreven. Mijn kracht is dat ik naast mijn kennis en ervaring, rust en betrouwbaarheid bied aan de cliënt. Ook in de interactie in het strafproces met het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht heeft dat grote meerwaarde.

Na een eerdere carrière ben ik op latere leeftijd rechten gaan studeren. Ik studeerde in 1991 af aan de Rechtenfaculteit van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Sinds 1991 ben ik advocaat en ik heb mij naar verloop van tijd gespecialiseerd in het strafrecht, het sanctierecht en het arbeidsrecht. Mijn specialisatieopleiding strafrecht heb ik gevolgd aan het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen (Rijksuniversiteit Utrecht; 1997). Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en de Vereniging voor Arbeidsrecht.

Van 1993 tot en met 2012 was ik vennoot bij Bockmeulen Janzing Brink Advocaten en van 2012 tot 2017 bij Janzing Brink Schipperus advocaten | mediation. Sinds 2018 ben ik, naast mede-vennoot Caren Schipperus, trots partner van ALEX advocaten.

Naast mijn werk als advocaat ben ik als lid van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten in het arrondissement Gelderland in de periode van oktober 2012 tot maart 2018 belast geweest met de portefeuille strafrecht. Sedert 1 april 2019 ben ik lid van de Raad van Discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden.

Rechtsgebiedenregister

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht
  • Arbeidsrecht

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op elk geregistreerd rechtsgebied.

« Terug
×